|
||||||||||
Pieczarki smażone sauteKrótki opis potrawyMogą stanowic dodatek do mięs.Potrzebne składniki 1 kg pieczarek 10 dag masła sól, pieprz do smaku Etapy przyrządzania1
Nóżki oskrobiemy, końce obcinamy. Pieczarki opłukac nie obierać. Wieksze pieczarki kroimy na ćwiartki, mniejsze na pół. Roztapiamt masło na patelni, wkładamy pieczarki. Smażymy na dosć dłuzym ogniu, żeby puściły jak najmniej soku. Gdy sie zrumienią a sos odparuje, opruszamy solą i pieprzem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|