|
||||||||||
Jabłka na jarzynkęKrótki opis potrawyZnakomite do pieczeni wieprzowej, duszonych żeberek, pieczonej gęsi lub kaczki.Potrzebne składniki 3/4 kwaskowych jabłek 1 łyzka masła lub smalcu 1 łyżeczka majeranku Etapy przyrządzania1
Jabłka obieramy, dzielimy na ćwiartki. W rondelku roztapiamy masło lub smalec., włożyc jabłka, zalewamy wodą, przykryc i próżyć na niewielkim ogniu, aż jabłka zaczną się rozpadac. Odkryc, ewentualnie odparowac nadmiar płynu. Doprawic majerankiem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|