|
||||||||||
Soczewica z grzyamiKrótki opis potrawyPyszne grzyby z soczewicąPotrzebne składniki 25 dag soczewicy 2 dag suszonych grzybów 1 cebula 3 dag masła 1 łyżka mąki sól i pieprz Etapy przyrządzania1
Grzyby i soczewicę zalewamy woda w osobnych naczyniach i odstawiamy na noc do namoczenia. Soczewicę osączamy, dodajemy pokrojone grzyby razem z wodą, w którj się moczyły, dodajemy jeszcze tyle wody, aby przykryła soczewicę. Ugotowac do miękkości. Odparowac nadmir płynu. Cebulę obieramy, siekamy w kosteczkę, zrumienimy na maśle, wymieszamy z mąka, rozprowadzić niewielka ilościa wody i dodajemy do soczewicy. Zagotowac. Dprawić solą i pieprzem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|