|
||||||||||
Sałatka warstwowa z tyńczykiemKrótki opis potrawyBardzo dobra i lekka sałatka nadająca sie nietylko do dan głównych ale i np.na grillPotrzebne składniki majonez - 3 łyżka(i) jogurt naturalny - 3 łyżka(i) musztarda - 1 łyżeczka(i) jajko na twardo - 5 szt. zielony groszek - 1 puszka(i) tuńczyk - 1 puszka(i) starty żółty ser - 200 g kukurydza konserwowa - 1 puszka(i) cebula ze szczypiorkiem - 1 szt. posiekana natka pietruszki - 1 szt. sól i pieprz - 1+1 szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Majonez wymieszać z musztardą i jogurtem,doprawić solą i pieprzem.Białka jajek oddzielić od żółtek(po ugotowaniu.Białka i żółtka oddzielnie,droblo posiekać.W przezroczystej misce układać kolejno:białka jajek,groszek,tuńczyka,szczypiorek,ser żółty,sos majonezowy wcześniej przygotowany,żółtka i natke pietruszki na górę.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|