|
||||||||||
Zupa pieczarkowa z makaronem cioci aniKrótki opis potrawy30 dag pieczarek 1 cebula 1 łyżka masła 1 łyżka margaryny 1-2 ząbki czosnku ok. 1 ½ litra rosołu 10-15 dag dowolnego makaronu np. nitki 3-4 łyżki śmietany 18% zielona pietruszka sól pieprzPotrzebne składniki pieczarki - 30 dag cebula - 1 szkl. Etapy przyrządzania1
Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle i margarynie. Następnie dodać pieczarki i pokrojony w drobną kostkę czosnek. Dodać do nich szczyptę soli, szczyptę pieprzu i chwilkę smażyć. Wszystko przełożyć do garnka i zalać gorącym rosołem (może być z kostki rosołowej). Dodać makaron, szczyptę Vegety i gotować razem około 20 minut. Dodać śmietanę i zagotować zupę. Na koniec dodać pokrojoną zieloną pietruszkę i w razie potrzeby jeszcze przyprawić. Podawać na gorąco.
Składniki wystarczą na około 4 porcje.
Smacznego.
UwagiWidzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|