|
||||||||||
Wodzionka inaczejKrótki opis potrawy10-15 dag swojskiej kiełbasy 1 ½ kromki chleba (4-5 dniowego) około ½ litra wody 2 ząbki czosnku wegeta sól pieprz maga 1 łyżeczka smalcu (niekoniecznie)Potrzebne składniki czosnek - 2 szt. kiełbasa - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Chleb kroimy w kostkę, przekładamy do talerza. Czosnek kroimy w drobną kostkę, gnieciemy widelcem, żeby puścił sok i posypujemy kostki chleba. Wodę gotujemy, przyprawiamy i dodajemy kiełbasę. Gotujemy jeszcze ok. 10 minut na wolnym ogniu. Następnie zalewamy kostki chleba i dodajemy kiełbasę.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|