|
||||||||||
Sernikbrzoskwinowy z lodamiKrótki opis potrawyPyszny sernik na upalne latoPotrzebne składniki blat biszkoptowy sok z cytryny wódka - 1 kieliszek ser biały (trykrotnie zmielony) - 1 kg jogurt - 1 szkl. żelatyna - 5-6 łyżeczka(i) cukier puder - 1 szkl. brzoskwinie - 1 puszka(i) małe opakowanie lodów - ok 200 ml Etapy przyrządzania1
Biszkopt (świeżo upieczony lub gotowy z marketu) wkładamy do tortownicy i nasączamy miksturą z 1/3 szklanki przegotowanej wody, soku cytrynowego i wódki.
2
Ser biały (trzykrotnie zmielony lub gotowy) ucieramy z cukrem i jogurtem. Rozpuszczamy żelatynę w 4 i zostawiamy do ostudzenia. Następnie łączymy z masą serową. Połowę brzoskwiń osączamy i kroimy na kawałki, dodajemy do masy.
3
Po dokładnym, delikatnym wymieszaniu masę wykładamy na biszkopt. Wierzch sernika ozdabiamy cząstkami pozostałych brzoskwiń. Ciasto wkładamy do lodówki na 3-4 godziny.
Tuż przed podaniem, sernik kroimy na pożądane porcje, każdą z nich dekorujemy kulkami lodów.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|