Sernikbrzoskwinowy z lodami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszny sernik na upalne lato

Potrzebne składniki

• blat biszkoptowy
• sok z cytryny
• wódka - 1 kieliszek
• ser biały (trykrotnie zmielony) - 1 kg
• jogurt - 1 szkl.
• żelatyna - 5-6 łyżeczka(i)
• cukier puder - 1 szkl.
• brzoskwinie - 1 puszka(i)
• małe opakowanie lodów - ok 200 ml

Etapy przyrządzania

1
Biszkopt (świeżo upieczony lub gotowy z marketu) wkładamy do tortownicy i nasączamy miksturą z 1/3 szklanki przegotowanej wody, soku cytrynowego i wódki.
2
Ser biały (trzykrotnie zmielony lub gotowy) ucieramy z cukrem i jogurtem. Rozpuszczamy żelatynę w 4 i zostawiamy do ostudzenia. Następnie łączymy z masą serową. Połowę brzoskwiń osączamy i kroimy na kawałki, dodajemy do masy.
3
Po dokładnym, delikatnym wymieszaniu masę wykładamy na biszkopt. Wierzch sernika ozdabiamy cząstkami pozostałych brzoskwiń. Ciasto wkładamy do lodówki na 3-4 godziny. Tuż przed podaniem, sernik kroimy na pożądane porcje, każdą z nich dekorujemy kulkami lodów.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher