|
||||||||||
Zupa porowaKrótki opis potrawy2 cebule 3 pory średniej wielkości - same białe części 2 łyżki margaryny 2 kostki rosołowe 30 dag serka topionego szczypta białego pieprzu szczypta gałki muszkatołowej 1 pęczek pietruszki sól świeżo zmielony, czarny pieprzPotrzebne składniki cebula - 2 szt. pomidory - 3 szt. margaryna - 2 szt. Etapy przyrządzania1
Cebule obieramy i kroimy na drobną kostkę. Pory dokładnie czyścimy - płucząc je pod silnym strumieniem wody, kroimy w cienkie plastry i podsmażamy razem z cebulą na 2 łyżkach margaryny do lekkiego zeszklenia - cały czas mieszamy, żeby nie przypalić.
Kostki rosołowe rozpuszczamy w 4 szklankach wrzącej wody, wrzucamy podsmażony por i gotujemy przez około 10 minut.
Do śmietany wlewamy kilka łyżek gorącej zupy, mieszamy dokładnie i następnie wlewamy do zupy zestawionej z ognia. Zupę ponownie stawiamy na ogniu, dodajemy serki śmietankowe i podgrzewamy, cały czas mieszając aż do ich całkowitego rozpuszczenia. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|