Zupa porowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
9 PLN
Kaloryczność:
126 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

2 cebule 3 pory średniej wielkości - same białe części 2 łyżki margaryny 2 kostki rosołowe 30 dag serka topionego szczypta białego pieprzu szczypta gałki muszkatołowej 1 pęczek pietruszki sól świeżo zmielony, czarny pieprz

Potrzebne składniki

• cebula - 2 szt.
• pomidory - 3 szt.
• margaryna - 2 szt.

Etapy przyrządzania

1
Cebule obieramy i kroimy na drobną kostkę. Pory dokładnie czyścimy - płucząc je pod silnym strumieniem wody, kroimy w cienkie plastry i podsmażamy razem z cebulą na 2 łyżkach margaryny do lekkiego zeszklenia - cały czas mieszamy, żeby nie przypalić. Kostki rosołowe rozpuszczamy w 4 szklankach wrzącej wody, wrzucamy podsmażony por i gotujemy przez około 10 minut. Do śmietany wlewamy kilka łyżek gorącej zupy, mieszamy dokładnie i następnie wlewamy do zupy zestawionej z ognia. Zupę ponownie stawiamy na ogniu, dodajemy serki śmietankowe i podgrzewamy, cały czas mieszając aż do ich całkowitego rozpuszczenia. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher