|
||||||||||
Pikantna sałatkaKrótki opis potrawybardzo dobraPotrzebne składniki cebule - 2 szt. czerwone papryki - 2 szt. olej - 2 łyżka(i) ocet - 4 łyżka(i) ser tylżycki - 25 dag musztarda z całymi ziarenkami gorczycy - 1-2 łyżka(i) sól - szczypta(y) pieprz - szczypta(y) cukier Etapy przyrządzania1
Cebule obrać. Potem pokroić na pół talarki. Papryki umyć, dokładnie oczyścić z gniazd nasiennych. Żółty ser pokroić w równe słupki. Liście sałaty dokładnie opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć. Kilka całych liści odłożyć, resztę porwać palcami na małe kawałki. Przyrządzić sos do sałatki. W miseczce wymieszać musztardę z octem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Na koniec dodać olej, ubić (olej musi związać się z resztą składników sosu). Przygotowane składniki sałatki połączyć (oprócz całych liści sałaty). Delikatnie przemieszać z częścią sosu.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|