Zupa Paprykowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: paula26013
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
10 PLN
Kaloryczność:
523 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

3papryki (zielona, żółta, zielona ) 3 cebule 2 marchewki pietruszka seler por (średni) ziemniaki ogórki z octu kostka rosołowa koncentrat pomidorowy przyprawy: sól, pieprz, papryka łagodna i ostra

Potrzebne składniki

• marchew - 2 szt.
• pieruszka
• seler
• ziemnikai

Etapy przyrządzania

1
Wstawiamy bulion z kostki. Przygotowane warzywa tarkujemy na tarce z grubymi oczkami, cebulę i paprykę kroimy w paski. Warzywa i paprykę wrzucamy do wywaru. Szklimy cebulę na patelni i dodajemy ją do reszty. Wszystko razem gotujemy. Ziemniaki obieramy i trzemy je na tarce o grubych oczkach, dodajemy do gotującego się wywaru. Na koniec dodajemy pokrojone w plasterki ogórki z octu i koncentrat pomidorowy.

Jak podawać?

papryki (zielona, żółta, zielona ) 3 cebule 2 marchewki pietruszka seler por (średni) ziemniaki ogórki z octu kostka rosołowa koncentrat pomidorowy przyprawy: sól, pieprz, papryka łagodna i ostra Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher