|
||||||||||
Zupa grochowa mamyKrótki opis potrawy200 g grochu "Kidney" 1/2 l bulionu 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 łyżka oleju 150 g wątróbek z kurczaka 400 g przetartych pomidorów 3/4 l bulionu przyprawa meksykańskaPotrzebne składniki groch - 1 kg cebula - 1 szt. wontrubka z kury - 20 dag Etapy przyrządzania1
Groch zalać bulionem i gotować w szybkowarze przez 20 minut. Cebule obrać i drobno poszatkować. Paprykę umyć, oczyścić i również drobno pokroić. Cebulę i paprykę lekko przysmażyć na oleju, aż będą miękkie (w garnku przeznaczonym do duszenia). Wątróbkę umyć pod gorącą wodą, pokroić i wrzucić do jarzyn. Gdy wątróbka będzie miękka, dodać przetarte pomidory oraz groch. Dolać bulion, przykryć garnek pokrywką i delikatnie gotować przez 30 minut. Zupę zmiksować, doprawić i przybrać kolendra lub pietruszką.
Jak podawać?200 g grochu "Kidney" 1/2 l bulionu 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 łyżka oleju 150 g wątróbek z kurczaka 400 g przetartych pomidorów 3/4 l bulionu przyprawa meksykańska Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|