Zupa grochowa mamy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: paula26013
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
14 PLN
Kaloryczność:
126 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

200 g grochu "Kidney" 1/2 l bulionu 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 łyżka oleju 150 g wątróbek z kurczaka 400 g przetartych pomidorów 3/4 l bulionu przyprawa meksykańska

Potrzebne składniki

• groch - 1 kg
• cebula - 1 szt.
• wontrubka z kury - 20 dag

Etapy przyrządzania

1
Groch zalać bulionem i gotować w szybkowarze przez 20 minut. Cebule obrać i drobno poszatkować. Paprykę umyć, oczyścić i również drobno pokroić. Cebulę i paprykę lekko przysmażyć na oleju, aż będą miękkie (w garnku przeznaczonym do duszenia). Wątróbkę umyć pod gorącą wodą, pokroić i wrzucić do jarzyn. Gdy wątróbka będzie miękka, dodać przetarte pomidory oraz groch. Dolać bulion, przykryć garnek pokrywką i delikatnie gotować przez 30 minut. Zupę zmiksować, doprawić i przybrać kolendra lub pietruszką.

Jak podawać?

200 g grochu "Kidney" 1/2 l bulionu 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 łyżka oleju 150 g wątróbek z kurczaka 400 g przetartych pomidorów 3/4 l bulionu przyprawa meksykańska Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher