|
||||||||||
Truskawkowe tiramisuKrótki opis potrawyLekkie tiramisu z truskawkamiPotrzebne składniki twaróg - 50 dag truskawki - 50 dag biszkopty - 15 dag śmietana kremówka - 150 ml czekolada prawdziwa - 10 dag świeżo zapażona kawa - 50 ml cukier - 5 łyżka(i) cukier waniliowy - 1 łyżka(i) koniak - 1-2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Dno i brzegi tortownicy wyłożyć papierem pergaminowym. Ułożyć biszkopty (można wykorzystać gotowy biszkopt, lub upiec samemu) i nasączyć mieszanką kawy i koniaku używając pędzla kuchennego.
Śmietanę kremówkę ubić z cukrem i wymieszać z wcześniej zmielonym dwukrotnie twarogiem. Gotową masę wyłożyć na biszkopty.
Truskawki umyć i osuszyć, przekroic na pół i ułożyć na masie serowej. Czekoladę połamac na kawałki i stopić w kąpieli wodnej, po czym polać truskawki. Przed podaniem ciasto schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|