|
||||||||||
Omlet z pieczarkamiKrótki opis potrawypysznyPotrzebne składniki jajka - 2 szt. sok z cytryny - 0,5 łyżka(i) cebula - 1 szt. masło - 1 dag mąka ziemniaczana - 1 dag ser gouda - 2 dag olej - 1 łyżka(i) pieczarki - 8 dag śmietana kremówka - 5 dag zasmażka błyskawiczna - 1 łyżeczka(i) salami - 8 dag szczypiorek Etapy przyrządzania1
Ubić białka z dodatkiem soku z cytryny i szczyptą soli. Wymieszać z żółtkami i mąka ziemniaczaną. Na patelni rozgrzać masło, zdjąć je z ognia, wylać masę jajeczną i posypać ją startym serem. Przykryć i smażyć na małym ogniu 20 minut. Na oleju przysmażyć pieczarki, salami i cebulę. Podlać śmietaną i bulionem, a potem zagotować. Przyprawić do smaku, zagęść zasmażką. Podawać z omletem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|