|
||||||||||
Zupa rybna z krewetkamiKrótki opis potrawyPyszna zupkaPotrzebne składniki morszczuk - 500 dag krewetki - 200 dag Etapy przyrządzania1
Grzyby płuczemy, zalewamy gorącą wodą i moczymy przez godzinę. Następnie odsączamy i kroimy w cienkie paseczki. Dymkę myjemy i drobno kroimy razem ze szczypiorkiem.
Do garnka wlewamy 2 litry wody, wkładamy grzyby oraz kostki rosołowe i gotujemy 20 minut.
Krewetki płuczemy i odsączamy na sitku. Filety (bez rozmrażania) dzielimy na mniejsze kawałki.
Krewetki i rybę obtaczamy w mące i przez 5 minut smażymy na rozgrzanym oleju. Następnie wlewamy sos sojowy oraz wino i dodajemy imbir. Mieszać i przez 5 minut dusimy pod przykryciem.
Tak przygotowaną rybę oraz krewetki przekładamy do gorącego wywaru z grzybami i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Gotujemy jeszcze 5 minut, a na koniec dodajemy cebulkę.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|