|
||||||||||
Placki ryżowe z pieczarkamiKrótki opis potrawyplacki ryżowePotrzebne składniki ryż - 25 dag bulion z kostki - 0,75 l pieczarki - 25 dag jajka - 2 szt. ser żółty - 10 dag cebula - 1 szt. sól pieprz Etapy przyrządzania1
ryż opłukać, zalać bulionem, gotować ok. 20 minut, odstawic pod przykryciem na 30 minut. Pieczarki i cebulę posiekać i podsmażyć na łyżce oleju, dusić aż odparuje płyn. Do ryżu dodać jaja, żółty ser, pieczarki z cebulą, doprawić solą i pieprzem. Rozgrzać olej, łyżką nałożyć porcje masy. Gdy spody placków się zarumienią, przewrócić na drugą strone, dosmażyć na rumiano
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|