|
||||||||||
Sos czekoladowyKrótki opis potrawy200 ml mleka, 4 dag kakao, 2 żółtka, 5 dag cukru pudru, 1 dag mąki ziemniaczanej, 4 dag masła, wanilia do smaku,Potrzebne składniki mleko - 1 l czekolada - 5 op. Etapy przyrządzania1
Mleko gotujemy. Kakao, mąkę ziemniaczaną i startą wanilię mieszamy z małą ilością zimnej wody, wlewamy powoli do gorącego mleka szybko mieszając trzepaczką, gotujemy. Żółtka ucieramy z cukrem, wlewamy powoli gorący sos szybko mieszając trzepaczką. Naczynie z sosem wstawiamy do większego naczynia z zimną wodą, mieszamy trzepaczką do wystudzenia dodając po kawałku masła.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|