|
||||||||||
Sos generalskiKrótki opis potrawy30 dag majonezu, 25 ml wina Tokaj, 20 ml koniaku, 20 dag jabłek, 5 dag rodzynków, 4 dag ketchupu, sól, pieprz, sok z cytrynyPotrzebne składniki majonez - 1 op. wino tokio - pół szt. Etapy przyrządzania1
Jabłka myjemy, obieramy, kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne, zcieramy na tarce, podsmażamy z cukrem aż nabiorą szklistego wyglądu, studzimy. Następnie łączymy z majonezem, winem, ketchupem oraz namoczonymi w koniaku rodzynkami, doprawiamy do smaku. Sos podajemy do drobiu.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|