Piersi z kurczaka po węgiersku

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: Aneczka
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Węgry
• Z drobiem
Czas przygotowania:
100 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
16 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Dosyć tanie pyszne danie:)

Potrzebne składniki

• piersi z kurczaka - 2 szt.
• cebule - 1 szt.
• masło - 2,5 łyżka(i)
• koncentrat pomidorowy - 2 łyżka(i)
• kwaśna śmietana - 200 ml
• mąka - 1 łyżka(i)
• słodka sproszkowana papryka - 1/2 łyżeczka(i)
• chili - szczypta(y)
• sól,pieprz - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Piersi umyć, osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem. Obsmażyć na maśle z obu stron na złoty kolor. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Zeszklić. Dodać przecier i sproszkowaną paprykę. Podlać odrobinę wody i dusić pod przykryciem około 1 godzinę. Dodać śmietanę, z którą uprzednio wymieszano mąkę. Zagotować. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (1)

Niepozorne ale dobre:)
Bardzo dobre jedzonko. Żeby szybciej się zrobiło piersi z kurczaka można podzielić na małe kawałki. Polecam!
autor: ds dodany dnia 2009-03-18 21:24:35
Dodaj komentarz wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher