|
||||||||||
Piersi z kurczaka po węgierskuKrótki opis potrawyDosyć tanie pyszne danie:)Potrzebne składniki piersi z kurczaka - 2 szt. cebule - 1 szt. masło - 2,5 łyżka(i) koncentrat pomidorowy - 2 łyżka(i) kwaśna śmietana - 200 ml mąka - 1 łyżka(i) słodka sproszkowana papryka - 1/2 łyżeczka(i) chili - szczypta(y) sól,pieprz - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Piersi umyć, osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem. Obsmażyć na maśle z obu stron na złoty kolor. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Zeszklić. Dodać przecier i sproszkowaną paprykę. Podlać odrobinę wody i dusić pod przykryciem około 1 godzinę. Dodać śmietanę, z którą uprzednio wymieszano mąkę. Zagotować. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
Wasze komentarze (1)Dodaj komentarz Powrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|
Bardzo dobre jedzonko. Żeby szybciej się zrobiło piersi z kurczaka można podzielić na małe kawałki. Polecam!
autor: ds dodany dnia 2009-03-18 21:24:35