|
||||||||||
Sos grzybowyKrótki opis potrawyPieczarki obgotować. Pokroić. sos: mleko (śmietana),br /> żółtko, czosnek (dużo 4-6 ząbków)Potrzebne składniki mleko - 1 op. grzyby - 2 kostka(i) Etapy przyrządzania1
Na bazie wywaru (np. bulion) dodać żółtko roztrzepane z mlekiem (śmietana). Można dodać (do roztrzepańca) 1- 2 łyżeczkę maki . Do całości dodać czosnek pieprz sól i inne przyprawy. Przyprawy w zasadzie w/g uznania. Podstawa to żółtko, czosnek mleko. po zagotowaniu sosu dodajemy don uduszone osobno pieczarki.
Jak podawać?Pieczarki obgotować. Pokroić. sos: mleko (śmietana),br /> żółtko, czosnek (dużo 4-6 ząbków)UwagiPieczarki obgotować. Pokroić. sos: mleko (śmietana),br /> żółtko, czosnek (dużo 4-6 ząbków) Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|