|
||||||||||
Sos pieczarkowyKrótki opis potrawysosPotrzebne składniki cebula - 1 szt. pieczarki - 200 g mąka - 1 łyżka(i) śmietana słodka 12% - 1/2 kubka sól pieprz Etapy przyrządzania1
Pieczarki obieramy i kroimy na 4 części, jeżeli są nieduże, na 8 jak są większe. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Kiedy się lekko zrumieni dodajemy pieczarki i dusimy aż wyparuje woda. Śmietankę mieszamy z mąką i dodajemy do pieczarek, zagotowujemy i przyprawiamy
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|