Marchewka w sosie wermutowym.

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pomysł na marchew.

Potrzebne składniki

• 1 kg młodej marchwi
• 2 łyzki wermutu
• 4 dag masła
• 1/2 litra rosołu
• 1/2 szklanki smietany
• 1 łyżeczka cukru
• sól
• biały pieprz
• szczypta startej gałki muszkatołowej

Etapy przyrządzania

1
Skroibiemy marchew i kroimy w cieniutkie plasterki. Topimy w garnuszku masło i mieszamy z marchewką. Następnie zalewamy rosołem i wsypujemy cukier. Przykrywamy i gotujemy ok 20 minut. Zdejmujemy pokrywkę i na małym ogniu odparowujemy. Nie przypalamy!! Wlewamy wermut i śmietanę. Dusimy ąz sos będzie jednolity. Doprawiamy.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher