|
||||||||||
Marchewka w sosie wermutowym.Krótki opis potrawyPomysł na marchew.Potrzebne składniki 1 kg młodej marchwi 2 łyzki wermutu 4 dag masła 1/2 litra rosołu 1/2 szklanki smietany 1 łyżeczka cukru sól biały pieprz szczypta startej gałki muszkatołowej Etapy przyrządzania1
Skroibiemy marchew i kroimy w cieniutkie plasterki. Topimy w garnuszku masło i mieszamy z marchewką. Następnie zalewamy rosołem i wsypujemy cukier. Przykrywamy i gotujemy ok 20 minut. Zdejmujemy pokrywkę i na małym ogniu odparowujemy. Nie przypalamy!!
Wlewamy wermut i śmietanę. Dusimy ąz sos będzie jednolity. Doprawiamy.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|