Rolada z indyka ze szpinakiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszne danie na pore obiadową.

Potrzebne składniki

• Pierś z indyka
• 40 dag mrożonego szpinaku
• 2 jajka
• pół szkl. jogurtu naturalnego
• 4 łyżki mąki
• cząbrer
• łyżeczka miodu
• pęczek koperku i sól

Etapy przyrządzania

1
Szpinak włożyć do rondla i delikatnie podgrzewać, aż się rozmrozi i odparuje. Dodać łyżke mąki, wymieszać, przyprawic solą i cząbrem. Mięso umyć, zemleć, wymieszać z łyżką mąki, przyprawić solą. Żółtka oddzielić od białek. Z białek ubić sztywną pianę i razem z żółtkami dodać do szpinaku. Delikatnie wtmieszać. Na obsypanej mąką desce uformować z masy mięsnej prostokąt, rozłożyć farsz, zawinąć. Roladę posmarować miodem, obłożyć fałązkami koperku, zawinąć w folię, piec około godziny w temperaturze 180 stopni.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher