|
||||||||||
Klops z rybyKrótki opis potrawyPodawać z ziemniakami i surówką lub duszonymu warzywami.Potrzebne składniki 50 dag filetów rybnych 2 marchewki kawałek selera czerstwa kajzerka szkl. mleka 2 białka 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki posiekanej natki pietruszki cytryna, rozmaryn sól, łyżka oliwy do posmarowania formy Etapy przyrządzania1
Warzywa obrać, ugotować w małej ilości wody lub na parze. Drobno posiekac. Filety umyć, skropić sokiem z cytryny i odstawić na kilkanaście minut. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Zemleć rybę razem z bułką. Dodać warzywa, białka, natkę i przyprawy. Wymieszać, wyrobić. Podłużną formę posmarować oliwą. Z masy rybnej uformować walec, obtoczyć w bułce tartej, ułożyć w foremce. Piec ok. 40 min. w temperaturze 180 stopni.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|