Klops z ryby

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawać z ziemniakami i surówką lub duszonymu warzywami.

Potrzebne składniki

• 50 dag filetów rybnych
• 2 marchewki
• kawałek selera
• czerstwa kajzerka
• szkl. mleka
• 2 białka
• 2 łyżki bułki tartej
• 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
• cytryna, rozmaryn
• sól, łyżka oliwy do posmarowania formy

Etapy przyrządzania

1
Warzywa obrać, ugotować w małej ilości wody lub na parze. Drobno posiekac. Filety umyć, skropić sokiem z cytryny i odstawić na kilkanaście minut. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Zemleć rybę razem z bułką. Dodać warzywa, białka, natkę i przyprawy. Wymieszać, wyrobić. Podłużną formę posmarować oliwą. Z masy rybnej uformować walec, obtoczyć w bułce tartej, ułożyć w foremce. Piec ok. 40 min. w temperaturze 180 stopni.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher