Sałatka chrupiąca

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ds
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Czas przygotowania:
25 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Kaloryczność:
150 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Tania i smaczna sałatka, doskonała jako dodatek np. do grillowanego mięsa lub jako szybka przekąska...

Potrzebne składniki

• Ogórek świeży - 1 szt.
• Papryka żółta i czerwona - 2 szt.
• Cebula czerwona średnia - 1 szt.
• Rzodkiewka - 1
• Oliwa - 2 łyżka(i)
• Sól, pieprz

Przydatne akcesoria

Deska do krojenia, nóż, miska

Etapy przyrządzania

1
Starannie opłukać papryki, usunąć gniazda nasienne. Połowę czerwonej pokroić w kostkę, a drugą połowę w paski. Tak samo zrobić z żółtą. Cebulę pokroić w cienkie piórka, a rzodkiewkę i 1/2 ogórka w kostkę, a drugą połowę w grubsze plasterki. Wszystko wrzucić do miski, wymieszać, polać oliwą i doprawić do smaku pieprzem i solą.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher