|
||||||||||
Cebulki w sosie grzybowo-śmietanowymKrótki opis potrawyPomysł na cebulkiPotrzebne składniki 80 dag małych cebulek 30 dag małych pieczarek 1 łyżka masła 1/2 szklanki śmietany 2 łyżki wytrawnego sherry 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku sól i pieprz Etapy przyrządzania1
Obieramy i wkładamy do wrzątku cebulki. Gotujemy je ok 5 minut. Pieczarki myjemy i dusimy na maśle. Po duszenie solimy i pieprzymy. Dodajemy cebulę i odparowujemy.
Wlewamy sherry, chwilę gotujemy i dodajemy śmietanę. Jeszcze chwilę gotujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy posiekanym szczypiorem i podajemy.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|