Pomidory nadziewane owczym serem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pomysł na pomidorki.

Potrzebne składniki

• 8 pomidorów
• 10 dag sera owczego
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• 1 gałazka tymianku
• 1 gałązka oregano
• 2 gałązki pietruszki
• 1 jajko
• 1 łyżka tartej bułki
• 1 lyzka oliwy z oliwek
• sól i pieprz

Etapy przyrządzania

1
Wierzch pomidorów ścinamy. Miąższ wydrążamy. Obieramy czosnek i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Rozgniatamy ser, dodajemy: cebule, czosnek, posiekaną zielenine i jajko oraz bułke tarta. Doprawiamy. Masą faszerujemy pomidory. WKładamy je do żaroodpornego naczynia i skrapiamy oliwą. Pomidory wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy ok 25-30 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher