|
||||||||||
Przekładany pasztetKrótki opis potrawySmacznego :)Potrzebne składniki mięso drobiowe - 40 dag wątróbka drobiowa - 20 dag kajzerka - 1 szt. jajko - 1 szt. marchewka - 1 szt. sól pieprz ziołowy gałka muszkatołowa pestki dyni - 2 łyżka(i) świeże liście szpinaku - 20 dag olej twaróg - 30 dag cebula - 2 duże szt. czosnek - 1 kostka(i) Etapy przyrządzania1
1. Mięso obgotować, zemleć ze sparzoną wątróbką. 2.Wymieszać z namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, startą marchewką, pieprzem, solą, gałką muszkatołową.
3. Szpinak umyć, obgotować, obsączyć, obsmażyć na oleju, doprawić.
4. Cebulę posiekać, obsmażyć na oleju, poddusić, wymieszać z twarogiem i roztartym czosnkiem, doprawić.
5. Formę wyłożyć pergaminem, położyć warstwę pasztetu, szpinaku i twarogu, posypać pestkami dyni, piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni C.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|