Przekładany pasztet

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smacznego :)

Potrzebne składniki

• mięso drobiowe - 40 dag
• wątróbka drobiowa - 20 dag
• kajzerka - 1 szt.
• jajko - 1 szt.
• marchewka - 1 szt.
• sól
• pieprz ziołowy
• gałka muszkatołowa
• pestki dyni - 2 łyżka(i)
• świeże liście szpinaku - 20 dag
• olej
• twaróg - 30 dag
• cebula - 2 duże szt.
• czosnek - 1 kostka(i)

Etapy przyrządzania

1
1. Mięso obgotować, zemleć ze sparzoną wątróbką. 2.Wymieszać z namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, startą marchewką, pieprzem, solą, gałką muszkatołową. 3. Szpinak umyć, obgotować, obsączyć, obsmażyć na oleju, doprawić. 4. Cebulę posiekać, obsmażyć na oleju, poddusić, wymieszać z twarogiem i roztartym czosnkiem, doprawić. 5. Formę wyłożyć pergaminem, położyć warstwę pasztetu, szpinaku i twarogu, posypać pestkami dyni, piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni C.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher