Koper włoski panierowany

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

POmysł na koper.

Potrzebne składniki

• 2 duże główki kopru włoskiego
• 1 jajko
• tarta bułka do panierowania
• 6 łyżek oleju do smażenia
• 1/2 pęczka natki pietruszki
• sól i biały pieprz

Etapy przyrządzania

1
Koper myjemy i kroimy w plastry. Wodę zagotowujemy z solą i wrzucamy do niej koper. Gotujemy ok 15 mniut. Osączamy i osuszamy. Plastry kopru lekko solimy i pieprzymy. Nastepnie maczamy je w jajku i pożniej w tartej bułce. Smazymy na oleju ok 3 minut z każdej strony. Posypujemy natką pietruszki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher