Biszkoptowe z gruszkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smacznego :)

Potrzebne składniki

• mąka pszenna - 10 dag
• jajka - 5 szt.
• cukier - 15 dag
• cukier waniliowy - 2 op.
• kakao - 3 łyżka(i)
• mąka ziemniaczana - 8 dag
• gruszki z syropu - 2 szt.
• śmietana kremówka - 1/2 l
• cukier puder - 2 łyżka(i)
• żelatyna - 2 łyżka(i)
• czekolada w proszku - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
1. Żółtka utrzeć z cukrem i 3 łyżkami wody. Białka ubić, wyłożyć na żółtka. 2. Wymieszać mąkę i kakao. Przesiać na pianę z białek, przełożyć do blachy, ułożyć gruszki. 3. Piec 30 minut, przekroić na 2 blaty. 4. Żelatynę rozpuścić, ostudzić. 5. Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym, połączyć żelatyną. 6. Ciasto przełożyć śmietaną, posmarować wierch, posypać czekoladą, schłodzić.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher