|
||||||||||
SAŁATKA PIECZARKOWAKrótki opis potrawypyszna sałatkaPotrzebne składniki 30 dag pieczarek 3 jajka ugotowane na twardo 10-15 dag sera żółtego pęczek grubego szczypioru 2 łyżki majonezu 1 łyżka chudej śmietany odrobina oliwy z oliwek Etapy przyrządzania1
Oczyszczone pieczarki kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię z rozgrzaną odrobiną masła, solimy. Podsmażamy tylko tyle, aby zmiękły. Powstały sok odlewamy, pieczarki przekładamy do miski. Ser i jajka kroimy w kostkę, dodajemy pokrojony szczypior, mieszamy z majonezem, śmietaną, oliwą. Doprawiamy solą oraz czosnkiem albo ulubionymi ziołami.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|