|
||||||||||
JARZYNKA Z BURAKÓW I ORZECHÓWKrótki opis potrawyz burakówPotrzebne składniki 500 g buraków 1/4 szklanki wyłuskanych orzechów włoskich 2 ząbki czosnku 2 łyżki octu winnego lub soku z cytryny 3-4 gałązki kolendry kilka gałązek zielonej pietruszki sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Buraki myjemy, gotujemy, obieramy ze skórki i drobniutko siekamy lub zcieramy na tarce o dużych otworach. Orzechy włoskie i drobno siekamy albo przepuszczamy przez maszynkę, rozcieramy z poszatkowanym czosnkiem, solą i kolendrą. Dodajemy ocet winny. Mieszamy z buraczkami, doprawiamy pieprzem. Sałatkę wykładamy na półmisek, posypujemy drobno pokrojoną zieloną pietruszką.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|