Klopsiki z dorsza

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smacznego :)

Potrzebne składniki

• filety z dorsza - 50 dag
• mała bułka - 1/2 szt.
• mleko - 1/2 szkl.
• marchewka - 1 szt.
• jajko - 1 szt.
• cebula - 1 szt.
• ugotowany zielony groszek (może byc z puszki) - 3 łyżka(i)
• natka pietruszki
• sól
• pieprz
• olej
• bułka tarta

Etapy przyrządzania

1
1. Bułkę namoczyć w mleku, kiedy będzie miękka, odcisnąć. 2. Rybę umyć, osuszyć papierową serwetką, zemleć razem z odciśniętą bułką. 3. Cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę, podsmażyć na oleju, marchewkę oczyścić, ugotować, zetrzeć na tarce z dużymi otworami. 4. Połączyć przygotowane produkty, dodać odcedzony z zalewy groszek, posiekaną natkę i jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem, uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce, usmażyć na rozgrzanym oleju. 5. Podawać z pieczywem albo ziemniakami z dużą ilością surówek lub zieloną sałatą.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher