|
||||||||||
Klopsiki z dorszaKrótki opis potrawySmacznego :)Potrzebne składniki filety z dorsza - 50 dag mała bułka - 1/2 szt. mleko - 1/2 szkl. marchewka - 1 szt. jajko - 1 szt. cebula - 1 szt. ugotowany zielony groszek (może byc z puszki) - 3 łyżka(i) natka pietruszki sól pieprz olej bułka tarta Etapy przyrządzania1
1. Bułkę namoczyć w mleku, kiedy będzie miękka, odcisnąć.
2. Rybę umyć, osuszyć papierową serwetką, zemleć razem z odciśniętą bułką.
3. Cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę, podsmażyć na oleju, marchewkę oczyścić, ugotować, zetrzeć na tarce z dużymi otworami.
4. Połączyć przygotowane produkty, dodać odcedzony z zalewy groszek, posiekaną natkę i jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem, uformować kotlety, obtoczyć w tartej bułce, usmażyć na rozgrzanym oleju.
5. Podawać z pieczywem albo ziemniakami z dużą ilością surówek lub zieloną sałatą.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|