|
||||||||||
Pomarańczowy chrzanKrótki opis potrawychrzanPotrzebne składniki 5 jabłek 60 g tartego chrzanu pomarańcza 4-5 łyżek soku cytrynowego sól, cukier Etapy przyrządzania1
Obrane jabłka zcieramy na tarce, skrapiamy sokiem cytrynowym, mieszamy z chrzanem. Pomarańcze sparzamy, myjemy, zcieramy skórkę na tarce. Z tak ogolonej wyciskamy sok, sok i skórkę dodajemy do jabłek i chrzanu, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i cukrem. Podajemy do zimnych mięs i wędlin.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|