|
||||||||||
Zupa kremKrótki opis potrawyZupa z owocami morza.Potrzebne składniki morskie ryby i owoce morza (np. krewetki) - 1 kg pomidory - 2 szt. por - 1 szt. cebule - 2 szt. czosnek - 2 łodyga selera - 1 szt. marchewka - 1 szt. olej - 3 łyżka(i) sól pieprz tymianek cytryna Etapy przyrządzania1
1. Ryby sprawić, odciąć głowy i ogony, mięso pokroić, krewetki oczyścić ze skorupek, opłukać.
2. Głowy, ogony ryb i skorupki krewetek zalać wodą, dodać rozdrobnione warzywa, jedną cebulę, posolić, gotować pół godziny, przecedzić.
3. Drugą cebulę i czosnek udusić, przetrzeć, połączyć z wywarem, dodać rybę i zioła, ugotować, wrzucić krewetki, gotować chwilę, przyprawić, zmiksować, podawać z plasterkiem cytryny.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|