|
||||||||||
Ryba na parzeKrótki opis potrawySmacznego :)Potrzebne składniki dorsz - 80 dag cytryna - 1 szt. sól drobno zmielony biały pieprz kilka liści jarmużu lub szpinaku sos pomidorowy masło - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
1. Rybę umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i białym pieprzem, odstawić na godzinmę.
2. Liście jarmużu umyć, wrzucić na osolony wrzątek, gotować 5 minut.
3. Rybę pokroić na 4 porcje, ułożyć na specjalnej wkładce do gotowania na parze (może być też na sicie lub siatce) umieścić na garnku z wrzątkiem, przykryć i gotować, aż ryba będzie miękka.
4. Liście jarmużu lub szpinaku podgrzać, ułożyć na talerzu, na nim ugotowaną rybę, na wierzchu wiórki zmrożonego masła. Podawać z ryżem lub ziemniakami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|