|
||||||||||
RosółKrótki opis potrawyTradycyjny, pyszniutki rosołek.Potrzebne składniki sól - szczypta(y) pieprz - szczypta(y) garnek wody - 0,5 marchew seler por mięso z kością natka pietruszki kostka rosołowa - 1 kostka(i) Etapy przyrządzania1
Wodę zagotować. Wrzucić mięso i wyzbierać szumy łyżką cedzakową. Następnie wrzucić pokrojoną marchewkę, por i resztę warzyw. Gotować około 10 minut. Potem wrzucić kostkę rosołową i gotować około 5 minut. Przyprawić do smaku. Zagotować.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|