|
||||||||||
Jesienna zapiekankaKrótki opis potrawyZapiekanka rybna.Potrzebne składniki dowolna ryba - 50 dag marchewki - 2 szt. ziemniaki - 2 szt. pomidor - 1 szt. papryka - 1 szt. ser żółty - 10 dag kilka chińskich grzybów mun albo 20 dag pieczarek cebula - 1 szt. olej sól pieprz zioła natka pietruszki Etapy przyrządzania1
1. Marchewkę i ziemniaki obrać, podgotować (około 15 minut), wyjąć, pokroić w drobną kostkę, paprykę umyć, wyjąć gniazdo nasienne, pokroić, umyty pomidor pokroić.
2. Chińskie grzyby namoczyć, a kiedy powiększą objętość, pokroić, oczyszczone pieczarki posiekać, podsmażyć z posiekaną cebulą.
3. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, na dnie ułożyć warstwę ugotowanych ziemniaków z marchewką, na nich rozdrobnioną rybę, oprószyć solą i pieprzem, lekko skropić olejem, przykryć warstwą grzybów i układać kolejne warstwy, przesypując je przyprawami.
4. Ser zetrzeć na tarce, posypać potrawę, wstawić do piekarnika, piec w temperaturze 180 stopni C aż ser się rozpuści. Po wystawieniu posypać zieleniną.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|