|
||||||||||
Pożywna sałatkaKrótki opis potrawySałatka z rybą.Potrzebne składniki wędzona ryba (np. makrela lub dorsz) oczyszczony ze skóry i ości - 25 dag makaron małe muszelki - 10 dag kilka liści świeżego szpinaku dymki ze szczypiorkiem - 2 szt. ser żółty - 5 dag sól pieprz oliwa z oliwek - 1 łyżka(i) sok z cytryny Etapy przyrządzania1
1. Makaron wrzucić na osolony wrzątek, ugotować na półmiękko (al. dente), osączyć, rybę rozdrobnić.
2. Szpinak dokładnie umyć, wrzucić na 5 minut na osolony wrzątek, osączyć, pokroić w cienkie paseczki, umytą dymkę drobno posiekać razem ze szczypiorkiem, ser zetrzeć na tarce jarzynowej (na cienkie paski).
3. W salaterce połączyć wszystkie składniki sałatki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, delikatnie wymieszać.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|