Brukselka z pomidorami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pomysł na brukselkę. Pychotka z cielęcinką.

Potrzebne składniki

• 80 dag brukselki
• 25 dag pomidorów
• 3/8 litra wody
• 3 łyżki oliwy z oliwek
• suszona bazylia
• 4 dag startego żółtego sera
• sól i biały pieprz

Etapy przyrządzania

1
Obieramy bruskelkę i myjemy ją. Nacinamy na krzyż od strony głębikow. Wkładamy je do osolnej wrzącej wody i gotujemy przez 20 minut. Pomidory sprzamy i przelerwamy zimną wodą. Następnie obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy pomiodory. Podsmażamy je przez 5 mniut. Dodajemy odcedzoną brukselkkę i doprawiamy do smaku bazylia, solą i pieprzem. Przekładamy do miski i posypujemy tartym serem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher