|
||||||||||
Stek z grilla w ziołachKrótki opis potrawyStek z ryby.Potrzebne składniki dowolna duża ryba (np. łosoś, szczupak lub sandacz) - 1 kg sok z cytryny sól czosnek - 4 oliwa z oliwek lub olej - 1 łyżka(i) zioła (np. rozmaryn) Etapy przyrządzania1
1. Rybę dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręczniczkiem, odstawić w chłodne miejsce.
2. Czosnek obrać, rozetrzeć z solą, dodać sok z cytryny, oliwę i posiekane świeże lub pokruszone suszone zioła, posmarować rybę, pozostawić na godzinę.
3. Ułożyć na siatce, piec, obracając, aż steki będą rumiane.
4. podawać z surówkami i pieczywem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|