|
||||||||||
Biała kapusta w winieKrótki opis potrawyPomysł na kapustę.Potrzebne składniki 1 główka białej kapusty 1/8 litra białego wina 1 cebula 5 dag smalcu 1 łyżeczka kminku 3/8 litra rosołu 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli sól i pieprz Etapy przyrządzania1
oczyszczamy kapustę i przepoławiamy ją i szatkujemy. Obieramy cebulę i kroimy na plasterki. W garnuszku topimy smalec i szklimy na nim cebulę. Dodajemy kapustę i wlewamy rosól. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu 40 minut. Mąkę mieszamy z winem, dodajemy do kapusty i zagotowujemy. Doprawiamy do smaku.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|