Kapusta kiszona zasmażana

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Kapusta kiszona.

Potrzebne składniki

• 1/2 kg kiszonej kapusty
• 3 dag suszonych grzybów
• 1 cebula
• 3 dag smalcu
• 1 łyżka mąki

Etapy przyrządzania

1
Grzyby moczymy i dodajemy do kapusty, następnie podlewamy wodą i dodajemy liść laurowy i gotujemy. Grzyby wyciągamy i kroimy w cienkie paski. Koimy w kostkę cebulę i rumienimy na tłuszczu. dodajemy mąke i mieszamy. Rozprowadzamy niewielką ilością wody i dodajemy do kapusty. Zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (3)

wyciąganie grzybów z kapusty
Nie bardzo mogę sobie wyobrazić wyciąganie grzybów z kapusty. Poproszę o dodatkowe instrukcje.
autor: Anonim dodany dnia 2010-01-02 10:35:44

To może pokrój je po namoczeniu, zanim włożysz do kapusty i będzie gites.
autor: Anonim dodany dnia 2010-01-04 16:12:44
smalec...
Chyba przepis niebardzo do działu wege pasuje skoro ma w składzie smalec ;)
autor: Anonim dodany dnia 2010-01-08 09:13:02
Dodaj komentarz wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher