Łosoś bez tłuszczu

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smacznego :)

Potrzebne składniki

• świeży sprawiony łosoś - 1 kg
• sok z cytryny - 1/2 szt.
• sól
• biały pieprz
• masło - 1 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
1. Umytą i osuszoną rybę, pokroić na 4 porcje, obficie skropić sokiem z cytryny, odstawić na pół godziny w chłodne miejsce. 2. Osączyć, oprószyć solą i białym pieprzem, usmażyć z obu stron bez tłuszczu na teflonowej patelni. 3. Zdjąć z patelni, na każdym kawałku ułożyć zmrożone wiórki masła. 4. Podawać z łyżką ugotowanego makaronu, jarzynami, pomidorami i zieloną sałatą.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher