|
||||||||||
Kurczak ze szparagamiKrótki opis potrawySmacznego :)Potrzebne składniki mięso z piersi kurczaka - 40 dag mąka do panierowania oliwa sól biały pieprz zielone szparagi - 1 peczek masło - 1 łyżeczka(i) bułka tarta majonez light - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
1. Szparagi umyć, osączyć, zdjąć skórkę, ugotować w osolonym wrzątku.
2. Mięso umyć, opłukać, pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć mąką zmieszaną z solą i pieprzem, usmażyć na rozgrzanym oleju, zdjąć z patelni, ułożyć na serwetkach, aby ściekł tłuszcz.
3. Na patelni zrumienić bułkę, zestawić, dodać masło, a kiedy się rozpuści, polać nim ugotowane szparagi,, podawać z usmażonym mięsem, ryżem ugotowanym na sypko i odtłuszczonym majonezem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|