|
||||||||||
Raita z ogórkiemKrótki opis potrawyRaita z ogórkiemPotrzebne składniki 2 małe ogórki 500 ml jogurtu 1 zielona papryczki chilli 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki garam masala sól do smaku Etapy przyrządzania1
Ogórki obieramy i kroimy w drobna kostkę. Solimy i odstawiamy na godzinę, aby zmiękły. Po tym czasie odlewamy płyn, który puszcza ogórki. Siekamy paprykę. Jogurt dokładnie mieszamy z solą. Dodajemy paprykę i ogórki. Przelewamy raitę do małych miseczek, posypujemy z wierzchu garam masła i chilli. Odstawiamy do lodówki na 40 min. Podajemy schłodzona jako dodatek do dania głównego.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|