|
||||||||||
Seler w sosie cytrynowymKrótki opis potrawyPomysł na selerPotrzebne składniki 1 seler 3 dag masła 3/8 litra rosołu z kostki 3 żółtka 3 łyżeczki soku z cytryny sól, biały pieprz i gałka muszkatołowa Etapy przyrządzania1
Myjemy, obeiramy i kroimy w plastry seler. Masło rozgrzewamy i obsmażamy na nim plasterki selera po 2 minuty z każdej strony. Solimy i pieprzymy. Wlewamy rosól i dusimy seler koło 20 minut. Żółtka mieszamy z 2 łyżkami rosłou i sokiem ctrynowym. Mieszamy z resztą rosołu. Nie gotujemy. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|