Chleb z orzechami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smacznego :)

Potrzebne składniki

• mąka pszenna razowa - 4 szkl.
• otręby pszenne - 1 szkl.
• zarodki pszenicy - 2 łyżka(i)
• płatki owsiane - 2 łyżka(i)
• posiekane orzechy włoskie - 1/2 szkl.
• rodzynki - 1/2 szkl.
• dropżdze - 10 dag
• olej sojowy - 2 łyżka(i)
• cukier - 1 łyżeczka(i)
• mleko - 1 szkl.

Etapy przyrządzania

1
1. Wymieszać drożdże, letnie mleko, cukier, odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. 2. Dodać pozostałe składniki, wyrobić, ponownie odstawić. 3. Uformować chleb, włożyć do blachy wysmarowanej olejem i posypanej otrębami.4. Po wyrośnięciu posmarować wodą i upiec.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher