|
||||||||||
Szparagi na zimno z sosemKrótki opis potrawySmacznego :)Potrzebne składniki zielone szparagi - 1 pęczek sól cukier masło - 1 łyżka(i) cebula - 1 szt. masło - do sosu - 1 łyżka(i) mąka - 1 łyżka(i) wywar mięsny - 1 szkl. białe wino - 1/3 szkl. musztarda - 2 łyżka(i) przyprawa maggi - 1/2 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
1. Szparagi obrać, usunąć zdrewniałe części, związać w pęczki, gotować 25 minut w wodzie z dodatkiem soli i cukru.
2. Kiedy widelec będzie w nie lekko wchodził, osączyć, ułożyć na talerzu, ostudzić, podawać z sosem musztardowym.
3. Cebulę obrać, drobno posiekać, zrumienić na maśle, uważając, żeby się nie przypaliła, dodać mąkę, zimny wywar mięsny i białe wino, ciągle mieszając zagotować, odstawić, przestudzić.
4. Przetrzeć lub zmiksować, dodać musztardę, przyprawić do smaku maggi i solą (można dodać 2 łyżki śmietany). Można podawać z sosem majonezowym.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|