|
||||||||||
Sałatka ze szpinakiemKrótki opis potrawyDla amatorów szpinaku.Potrzebne składniki szpinak - 40 dag kilka miniaturowych pomidorków czerwona cebula - 1 szt. zielony ogórek wąż lub młoda cukinia - 1 szt. oliwa z oliwek - 2 łyżka(i) sól sok z cytryny czosnek - 1 Etapy przyrządzania1
1. Szpinak przebrać, odciąć korzonki, dokładnie umyć, osączyć na sicie, wrzucić na 3 minuty na osolony wrzątek, osączyć.
2. Cebulę obrać, pokroić w cienkie krążki, rozdzielić je na pojedyncze piórka.
3. Pomidory umyć, osuszyć, pokroić na cząstki, ogórek lub cukinię umyć, wytrzeć, pokroić.
4. Czosnek obrać, rozetrzeć z solą, dodać sok z cytryny i oliwę, wymieszać.
5. Połączyć wszystkie składniki sałatki, polać sosem, odstawić na pół godziny w chłodne miejsce, wymieszać przed podaniem (można posypać posiekaną natką lub koperkiem).
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|