|
||||||||||
Rumowe kulkiKrótki opis potrawysmaczny deserPotrzebne składniki miękkie masło - 10 dag cukier puder - 10 dag cukier waniliowy - 1 op. rum - 3-4 łyżka(i) czekolada - 20 dag rodzynki - 15 dag wiórki kokosowe wiórki czekoladowe Etapy przyrządzania1
Rodzynki zalać rumem i odstawić.
Czekoladę zetrzeć na tarce,dodać miękkie masło, cukier puder oraz wanilię i wszystko razem utrzeć mikserem na puszystą masę.Następnie dodać nasączone rodzynki oraz rum, dokładnie wymieszać i powstałą masę wstawić do lodówki, by stężała.
Z masy formować kulki wielkości orzech włoskiego i część z nich obtoczyć we wirkach czekoladowych, a część w kokosowych.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|